• HeidiKolsto

To Grunner Til At Du Bør Skaffe Deg Noen Passive Inntektskilder I Dag.

Hvem vil ikke ha en ekstra inntektskilde eller to? I dagens usikre samfunn blir det viktigere og viktigere å tenke på dette om du vil sikre deg økonomisk.

Beklageligvis så har de siste årene virkelig fått frem viktigheten av å ha noe mer enn lønnsinntekt å lene seg på- I EU har 1 av 5 opplevd å bli helt eller delvis arbeidsledig siden pandemien og frem til i dag.

Pandemien har også gjort at flere arbeidstakere har fått andre verdier og ikke ønsker å gå tilbake til sin 8 til 4 jobb. Mange har opplevd det positivt å kunne tilbringe mer tid med familien og har oppdaget magien ved å kunne jobbe hjemmefra. TIME melder at over 4,4 millioner arbeidstakere i USA sa opp sine stillinger bare i august måned, noe som er det høyere siden de startet denne statistikken. Og trenden ser ut til å fortsette. Arbeidsgivere som ikke tilpasser seg, får store problemer med å få nok folk.Er du ikke helt fornøyd med hverdagen din, da er det kanskje på tide å se på mulighetene ved ekstra passiv inntekt.


Hva er passiv inntekt?

Passive inntekter er inntekter som ikke krever likt bytte av arbeidstid. Det betyr kanskje at du må gjøre en arbeidsinnsats i starten, men så kommer betalingen etterpå, forhåpentligvis i lang tid, uten at du må legge inn tilsvarende mengde med innsats og daglig arbeid.Fordelene med passiv inntekt.


Her er to gode grunner for at du bør begynne å bygge opp passiv inntekt.


1. Økonomisk Sikkerhet


“Uten en ekstra inntekt– så må jeg nok jobbe til jeg dør.”

Det blir viktigere og viktigere å planlegge for økonomisk sikkerhet både på kort og lang sikt. En passiv inntekt kan føre til en sikrere økonomisk situasjon for deg på tre måter:

- Begynner du å tenke på passiv inntekt så vil det endre forholdet ditt til økonomi. Du vil se at du har mulighet til å skape en inntekt uten at det nødvendigvis blir byttet mot det mest dyrbare du har; tid. Du kan få pengene til å arbeide for deg.

- Inntekten kan hjelpe deg å tenke lengre enn fra lønnsutbetaling til lønnsutbetaling. Den ekstra inntekten du får inn kan du bruke til å øke kvaliteten i hverdagen din eller til å vokse den passive inntekten din ytterligere.

- Når du har bygd opp en passiv inntektsstrøm som dekker utgiftene dine, så kan du faktisk velge om du vil ta en pause i jobben eller slutte helt. Du kan velge å pensjonere deg uten å måtte kutte stort i levestandarden din. Jeg blir 60 år snart og har allerede sjekket hva pensjonen min blir, det var ikke oppløftende. Uten en ekstra passiv inntekt så ligger det an til at jeg må jobbe til jeg dør.


2. Frihet

Passiv inntekt gir deg frihet til å gjøre de tingene du brenner for, da du ikke trenger å jage penger i bytte mot timer. Den kan gi deg muligheten til å gjøre helt nye ting du har drømt om, eller den kan gi deg friheten til å gjøre mer av de tingene du allerede elsker. De fleste former for passiv inntekt binder deg heller ikke fast til et sted å bo. Friheten til å flytte på seg eller reise er ofte det som driver mange til å se etter passiv inntekt.

Innsatsen du legger ned i å få en ekstra passiv inntekt kan faktisk også sette deg på sporet av enda flere muligheter.Hvordan skaffe seg passiv inntekt?


Ok, du er overbevist om at passiv inntekt kan være verd å prøve. Men hvor begynner du?


Først la oss ta bort noen misforståelser om å bygge økonomisk sikkerhet.

Vi er oppdradd til å sikre oss med aksjer, fond, høyrentekonto, hus osv. Her er en veldig vanlig misforståelse: Huset som du bor i eller hytten du bruker selv kan være en investering om verdien stiger over tid, men det gir ingen passiv inntekt og frihet. For at du skal få realisert disse verdiene så må du selge, og det vil du jo ikke - hvor skal du da bo og kose deg? Det samme kan være tilfelle med aksjer, fond og sparepenger. Det er sjelden disse gir deg månedlige passive inntekter av betydning uten at du investerer mye og har dem under aktiv forvaltning. Om du for eksempel ønsker deg kr. 15.000,- i ekstra månedlig inntekt måtte du ha kr. 43 millioner på en "høyrentekonto" for å få den avkastningen med dagens rentenivå.Tradisjonell passiv inntekt

Selv om huset ditt ikke gir passiv inntekt, så kan du oppnå en god passiv inntekt ved å investere i eiendom eller å leie ut hytten din. Kjøper du eksempelvis et utleiehus og dette gir mer inntekt enn det koster deg i måneden med lån, renter og driftsutgifter så blir overskuddet å regne som en passiv inntekt. Det vil jo gjerne kreve litt arbeid av deg innimellom med ettersyn, leiekontrakter osv., men inntekten er i utgangspunktet ikke knyttet til tiden din. Det samme kan man si om aksjer, valutatrading osv. om man aktivt forvalter dem. Dette krever litt mer innsats i starten, her må du vite hva du gjør. Du kan også skaffe deg passiv inntekt ved å starte eller bli medeier i en tradisjonell bedrift. Bare pass på at bedriften blir uavhengig av deg, iallfall etter en stund, og fremdeles gir et årlig overskudd.


Nyere måter å gjøre det på

Teknologien har åpnet opp for helt nye måter å skaffe seg passiv inntekt på. Har du tenkt på muligheten av å lage og selge et digitalt produkt? Eller å markedsføre produkter mot kommisjon?


Du kan lage dine egne digitale produkter (som ebøker, kurser, eller lignende) for så å skape en passiv inntekt i ettertid gjennom å selge dem gang på gang enten gjennom din egen hjemmeside eller gjennom plattformer som Amazone, Udemy, SkillShare osv. Du investerer tiden din på forhånd for å skape en gjentakende passiv inntekt i ettertid.

Å markedsføre andres produkt (både digitale og fysiske produkt) blir ofte kalt "affiliate"markedsføring eller direkte salg. Dette er systemer der du ikke fysisk trenger å ta i produktene som blir solgt, du bare snakker om dem / reklamerer for dem. Mange tenker at dette kun er noe for bloggere, Youtubere og folk med mange følgere, men dette er noe som flere og flere "vanlige" folk også driver med. Du markedsfører et produkt du liker (på nett eller fysisk) og får provisjonsbetalt utfra så mye som blir solgt gjennom din kanal. Skal du lykkes med dette er det imidlertid viktig at du finner produkter som du kan brenne og stå inne for og at du knytter deg til seriøse selskap der du ikke må ta en stor risiko og som gir deg en god passiv inntekt totalt sett.

Om du ser etter en vei ut av det berømte hamsterhjulet eller du bare vil utforske andre måter å tjene penger på, så er passiv inntekt et konsept som er verd å kikke nærmere på.Har du noen historier om gode måter å tjene passiv inntekt på? - skriv og fortell i kommentarfeltet.


Søndag 26 november skal jeg holde et gratis web seminar om ulike former for passiv inntekt, ønsker du å høre mer?


Ønsker du en samtale om hvordan du kan gå frem eller hvilken metode som passer deg best? Book et gratis telefonmøte med meg.63 visninger

Få melding når det kommer flere blogginnlegg

Takk, du får en epost når det kommer et nytt innlegg